ارتباط با صنعت پژوهشگاه با داشتن پیشینهای پربار از ابتدای تشکیل تاکنون با تکیه بر توانمنديهاي اعضاي هيئت علمي مجرب، كارشناسان پژوهشي، امكانات دستگاهي و كارگاهي مجهز و به روز و زيرساخت منطبق بر استانداردهاي ملي و بينالمللي پژوهشگاه و در راستای رسالت پاسخگويي به نيازهای صنعت و مراكز پژوهشی موفق به انجام طرحهای صنعتي متعددی در قالب آموزش، مشاوره و خدمات صنعتي در راستای رسالت پاسخگویی به نیازهای صنعت و مراکز پژوهشی خود شده است. این مدیریت آمادگی خود را برای ارایه خدمات و همکاری و تسهیل فرایند انعقاد قرارداد و انجام طرحهاي مشترك در زمينههاي صنايع بالادستی و پايين دست پتروشیمی شامل صنايع پلاستيك، لاستيك، رنگ و روكشهاي سطح، زیست پليمر، كامپوزيت، سامانههاي دارورساني، تبديل گاز، پلييورتان، کاتالیزور و مواد و محصولات پتروشیمیایی اعلام میکند.
راهبردهای اجرایی:
تأسيس دفاتر نمايندگي صنعت در پژوهشگاه و بالعكس.
ايجاد واحد "ارتباط با صنعت" الكترونيكي.
افزايش تعامل با نهادهاي متولي صنايع مرتبط(خصوصي و دولتي) بعنوان يكي از درگاههاي مهم ارتباطي.
ايجاد بانك اطلاعاتي صنايع پليمر و نيازهاي آن.
شناسايي نيازهاي فني صنايع پليمري كشور و برنامهريزي و اجراي طرحهاي تحقيقاتي مرتبط و متناسب با نيازها
ایجاد بستر لازم براي بهرهگیری متقابل دانشگاهها و صنایع
برگزاري نشست و سمينار با همكاري صنايع و مراكز توليدي براي شناسايي مشكلات و نيازهاي صنايع در جهت توسعه و تعميق ارتباط با صنعت
مشاوره در زمينه انتقال دانش فني و خطوط توليد و نظارت بر آن
ارائه خدمات آزمایشگاهی به صنعت و مراکز علمی پژوهشی
برپايي كارگاههاي آموزشي كوتاه مدت و بلندمدت به منظور ارتقاي سطح دانش و مهارت كاركنان صنايع پليمري
برقراری ارتباط مؤثر و فعال با سایر نهادهای حمایت کننده از نوآوران و پژوهشگران و كمك به استاندارد كردن محصولات و صنايع پليمري
بدین منظور واحد هاي زيرمجموعه واحد ارتباط با صنعت به صورت زیر تعریف گردید:
1- بازرسی و مشاوره فنی
پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي ايران با داشتن متخصصان و كاركنان كارآمد فني و با استفاده از توانمندی های 2 آزمایشگاه و 11 کارگاه، گستره ای از خدمات را در زمینه شناسایی و اندازه گیری خواص و ساخت قطعات ارائه میدهد و همچنین توانایی ارائه خدمات در حوزه كنترل و صحهگذاري بر طرحهاي كيفي ارائه شده از سوي توليد كنندگان مطابق با نيازمنديها و استانداردهاي مربوط است.
كنترل و نظارت بر نحوه ارزيابي توليد كنندگان مواد اوليه، نظارت بر نحوه بازرسي، اقدام وارداتي و صادراتي، كنترل ادواري مراحل توليد، بازرسي و صحهگذاري كنترلهاي انجام شده روي محصول نهايي و سوابق فني مطابق با استانداردهاي روز مربوط است.
همچنین این مرکز دارای گواهینامه استانداردهای ISO 9001:2008 وISO/IEC 17025 و ISO 17020 بوده و صلاحیت آن از طرف موسسه استاندارد و تحقیقات (ISIRI) تائید شده است.
همچنین این واحد با هدف ارتقاء بخشيدن به كيفيت فعاليتهاي توليدي و فني مهندسي به عنوان بازوي صنايع پليمري و وابسته تاسيس گرديده است تا بستري مناسب را جهت بررسي فني – علمي مسائل و مشكلات صنعت و به صورت كاملا كاربردي و عملياتي با پشتوانه شبكه گستردهاي از اساتيد، متخصصين صنعتي و مراكز آزمايشگاهي و كارگاهي در بطني كاملاً نظامند مهيا سازد تا هنگام بروز مشكل، صنعتگران و پژوهشگران به مشاورين كارآموز مراجعه نموده و به سهولت به دفع و درمان مشكلات فني خود اقدام نمايند.
2 - كلينيك صنعت
پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران با پشتوانه شبکه گسترده ای از اساتید و متخصصین فنی و متشکل از 4 پژوهشکده به نامهای پژوهشکده فرایند، پژوهشکده پتروشیمی، پژوهشکده علوم و پژوهشکده مهندسی و با استفاده از توانمندیهای 22 آزمایشگاه و 11 کارگاه در راستای حرکت به سمت ایجاد رابطه سازنده و پایدار بین صنعت و پژوهشگاه، عارضهيابي و حل مشکلات صنايع مرتبط ، هدایت پروژههای پژوهشی به سمت تحقيقات كاربردي و صنعتي و نیازگرایی تحقیقات، غنیسازی علمی و تخصصی واحد های تحقیق و توسعه صنایع مرتبط و ارتقای علمی پرسنل تولید، اقدام به راه اندازی کلینیک صنعت نموده است.
این کلینیک با دارا بودن واحدهای مشاوره و بازرسی فنی ، خدمات آزمایشگاهی و آموزش صنعتی آماده ارائه خدمات ذیل به واحد های تولیدی و صنعتی میباشد:
ارائه مشاوره تخصصی-فنی به واحدهای صنعتی در جهت حل مشکلات فنی و ارتقا کمی و کیفی محصولات تولیدی، عارضه یابی و بهینه سازی خطوط تولید، بهبود فرآیند راهنمایی در انتخاب مواد اولیه
مشاوره در زمینه انتقال دانش فنی و انتخاب ماشینآلات تولید و نظارت بر آن
تهیه فرمولاسیون و مهندسی معکوس محصولات جدید پلیمری رقابت پذیر با محصولات مشابه خارجی
امکان سنجی راه اندازی خط تولید محصول با نگرش بر صرفه اقتصادی
برپایی کارگاههای آموزشی تخصصی کوتاه مدت و بلند مدت به منظور ارتقای سطح دانش و مهارت کارکنان صنایع مرتبط
کنترل و بازرسی بر اقلام وارداتی- صادرتی، قطعات تولیدی و مراحل تولید محصولات پلیمری
از اولين مرحله آغاز يك فكر، بازاريابي به همراه آن آغاز ميشود. در تمام مراحل فراورش محصول جديد پژوهشي، بازاريابي پيگيري ميشود و در مرحلهاي كه محصول درصدد انتقال به بازار يا صنعتي خاص است، بازاريابي نقش مهمي را در راستاي ايجاد برنامهريزي استراتژيك بازاريابي محصول و برنامههاي عملياتي آن ايفا ميكند. بازاريابي به عنوان ابزاري در خدمت تجاري كردن محصول است. پس از آن كه محصول به بازار يا صنعت خاصي منتقل ميشود، نقش بازاريابي هنوز ادامه مييابد، اما رسالت تجاري كردن كالا به پايان ميرسد. از جمله فعالیت های این واحد می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
شناسايي نيازهاي فناوري صنايع پليمر، شيميايي و صنايع وابسته همچنين آفرينش بازارهاي جديد براي محصولات توليدي
شناسايي رقبا در بخش بازار هدف
تدوين استراتژي بازار براي محصولات پژوهشي
تحليل و مطالعه بازار براي محصولات پژوهشي
پيادهسازي فرايند ارتباطات يكپارچه بازاريابي و مديريت ارتباط با مشتري
بازاريابي و فروش الكترونيك
شناساندن توانمنديها و خدمات پژوهشگاه پليمر و پتروشيمي به بازار
تهيه و بهروزرساني بانكهاي اطلاعات مشتريان و توانمنديهاي پژوهشگاه.
4- آموزش صنعتی
این واحد نیازهای آموزشی داخلی را شناسایی و متناسب با آنها دورهها و کارگاههای آموزشی تخصصی در زمینههای مختلف علوم و فناوری پلیمر و سایر علوم و فنون مرتبط با کیفیت مناسب را به طور حضوری یا مجازی با بهرهگیری از اساتید و متخصصان توانمند و مجرب ارائه میکند، به نحوی که مطالب نظری و عملی این دورهها به افزایش مهارتهای فردی و ارتقای دانش آنها میانجامد. این امر مشتریان را به بهرهوری و نشاط کاری بیشتر سوق میدهد و پژوهشگاه از لحاظ اعتبار و کیفیت ارائه آموزشهای تخصصی به عنوان گزینه اول در نظر گرفته میشود. قابل ذکر است که تعداد دورههای آموزشی بیش از 150 دوره می باشد.
تلفن تماس : 021-44787050 فاكس:44787161-021
a.salimi@ippi.ac.ir مدیریت: دکتر علی سلیمی
مسئول دفتر: جعفر یوسفی همکاران
مهندس بیتا جلایر ( توسعه و تحقیق بازار) تلفن:48662283 b_jalayer@ippi.ac.ir